Even voorstellen

Algemeen wordt aangenomen dat India de bakermat is van het huidige badminton. Naar het schijnt is het een van de oudste sporten ter wereld en werd al beoefend voor onze jaartelling. Het spel poona, genoemd naar de stad Poona, is in de 19e eeuw door de engelsen naar Europa gebracht. De naam badminton is afkomstig van het landgoed Badminton, welk eigendom was van de Hertog van Beaufort, waar het spel door Engelse officieren werd geintroduceerd.

De oprichters van onze vereniging vonden het 39 jaar geleden een aardig idee om de naam Poona als verenigingsnaam te gebruiken. Vandaar onze huidige naam P.O.B. wat betekent Poona Oud-Beijerland.

P.O.B. bestaat uit een honderdtal enthousiaste leden, zowel jeugd als senioren. (Leeftijd jeugd 8-18 jaar.) Zowel jeugd als senioren kunnen training volgen onder leiding van onze vaste trainer. Ook deelname aan de jeugd en senioren Hoekse Waard competitie behoort tot de mogelijkheid.

Het bestuur

Dit zijn de leden van het bestuur:

  • Bianca Brants-Vos - Voorzitter
  • Tim Tiemessen - Penningmeester
  • Erik van der Ree - Jeugdbelangen
  • Jochen van Lit - Ledenadministratie

Wilt u informatie over onze club, neemt u dan contact op met een van de bestuursleden.

Speeltijden

Onze vaste speelavond is op donderdagavond. In de zomer (schoolvakantie) is er helemaal geen badminton. Tijdens de overige schoolvakanties is er geen training voor de jeugd.

Tijden/training jeugd:

Groep 1: 17.30 - 18.45 uur
Groep 2: 18.45 - 20.00 uur

Tijden senioren:

19.15 - 22.00 uur (tot 20.00 uur halve zaal jeugd en een halve zaal senioren)

Thuiswedstrijden van de seniorencompetitie worden op donderdagavond gespeeld. De jeugdleden spelen de thuiswedstrijden op zaterdagmorgen.

Bijzonderheden speeldata seizoen 2013/2014:

29 augustus - Eerste speelavond voor de senioren
5 september – Eerste speelavond voor de junioren

Hier kunt u het speelschema voor 2013-2014 bekijken en/of downloaden.

Locatie

We spelen in de sporthal van Vrijetijdscentrum De Boogerd in Oud-Beijerland. We hebben hier de beschikking over zeven banen.

Vrijetijdscentrum De Boogerd
Hortensiastraat 5
3261 BG Oud-Beijerland
Telefoon: 0186-613333
http://www.sportfondsen.nl

Lid worden

Seniorleden

P.O.B. heeft plaats voor seniorleden vanaf 18 jaar. Als lid is het mogelijk om recreatief en/of in de Hoeksche Waard competitie te spelen. Mocht u interesse hebben om lid te worden van P.O.B., kunt u ter introductie vrijblijvend 2 avonden komen badmintonnen. Mocht u dan enthousiast worden voor onze vereniging of voor onze sport, dan kunt u lid worden tot minimaal het einde van het volgend kalenderjaar. Indien u geinteresseerd bent om een keer vrijblijvend proef te komen spelen, wordt het gewaardeerd wanneer u vooraf even contact opneemt met een lid van het bestuur.

Jeugdleden

Ook voor juniorleden (leeftijd tot 18 jaar) is er regelmatig plaats. Wilt u zoon of dochter bij ons komen spelen, dan vragen we om eerst contact op te nemen met Erik, onze jeugdcoördinator. Dit in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Zijn contactgegeven vindt u onder het kopje ‘Contact’.

Contributie

Het contributiegeld voor seniorleden bedraagt € 150 per jaar. Voor juniorleden is dit € 90. Betaling geschiedt per half jaar. Het inschrijfgeld bedraagt € 10, inclusief clubshirt.

De contributie voor senioren is exclusief seniorentraining. De kosten van de seniorentraining worden gedeeld door de deelnemende leden. Voor de junioren is de training inbegrepen in de contributie

Kleding en materiaal

Het volgende dient u zelf aan te schaffen: sportbroek, sportschoenen geschikt voor zaalsport (schoenen met zwarte zolen zijn verboden!!) en een degelijk racket. Shuttles worden door P.O.B. verstrekt.

Een clubshirt krijgt u van de club na de eerste contributiebetaling.

Inschrijfformulier

Hier kunt u het inschrijfformulier downloaden. Ingevulde inschrijfformulieren kunt u sturen naar het op het formulier vermelde adres.

Onze Ereleden

POB kent Ereleden die zich voor de vereniging uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt. Onze Ereleden zijn:

  • Lenie Opmeer
  • Panc van der Graaf
  • Jaap van Willegen
  • Jo Kolf